Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Γιατί είμαστε εδώ...


Σαν πρώτη ανάρτηση του blog αυτού, επιθυμούμε να περιγράψουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις που μας οδήγησαν στην δημιουργία του.

Κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα φοίτησης μας στο Τμ. Πληροφορικής του Παν. Πειραιώς, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, που μέσω συζητήσεων, φάνηκαν να είναι κοινά για πολλούς συμφοιτητές μας.

Επιθυμώντας λοιπόν να εισακουστούν οι σκέψεις μας, συντάξαμε πριν δύο εβδομάδες ένα κείμενο που περιγράφει σύντομα τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε (ορισμένα από τα οποία αφορούν το Τμ. Πληροφορικής και άλλα γενικότερα το Πανεπιστήμιο) καθώς και προτεινόμενες λύσεις για κάθε ένα από αυτά. Σκοπός μας ήταν να στείλουμε την επιστολή αυτή - ως ανεξάρτητη ομάδα φοιτητών - στον πρόεδρο του τμήματος μας προκειμένου να προωθηθεί στο Δ.Σ..

Για να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ η επιστολή μας, δημοσιεύσαμε το κείμενο σε συμφοιτητές μας ζητώντας τους να το υπογράψουν εφόσον συμφωνούνε με τα αιτήματα μας. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, ήταν η συλλογή υπογραφών σε διάστημα λίγων ημερών (από τις υπογραφές αυτές δώθηκαν οι 34 πρώτες λόγω πίεσης χρόνου).

Η επιστολή τελικώς δόθηκε στον πρόεδρο του τμήματος και σε σύντομο χρονικό διάστημα αρχίσαμε να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις στα ζητήματα που αναφερόμασταν. Θα ενημερώσουμε λεπτομερώς για τις εξελίξεις αυτές το συντομότερο δυνατό και θα ακολουθήσει νέα έκδοση της επιστολής με σκοπό την ορθότερη αποτύπωση των προβλημάτων και την διόρθωση λαθών της προηγούμενης.

Σχετικά:
Η πρώτη έκδοση της επιστολής

3 σχόλια:

  1. Πολύ θετική πρωτοβουλία, να τη γνωστοποιήσετε στους συμφοιτητές σας για να κινητοποιηθούν όλοι αυτοί που δεν τους εκφράζουν οι φοιτητικές παρατάξεις και ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως παιδιά θα το πω σε όσους ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κομματόσκυλα του ΠΑΠΕΙ θα έπρεπε να σταματήσουν να ασχολούνται με το "πάρτυ της Παρασκευής" (ή τα παιδιά του Αφγανιστάν) και να έδιναν περισσότερη σημασία σε θέματα όπως αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Κοινοποιήστε και σε αυτούς τις απόψεις και τα αιτήματα σας - Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή